Sydamerika Del 1

Hej alla laslystna vanner! Vi ska nu ta er med pa ett aventyr i Sydamerika, helt utan åäö!
Det har nu gatt drygt tva veckor sedan vi lamnade Sverige - tenta och master - for att uppleva allt det magiska med Sydamerika. Det finns ju definitivt en viss romantisering med Sydamerika, som nog inte alltid stammer.

Efter fem flyg, 28 timmar effektiv flygtid landade vi i Ushuaia. Som nagra av er redan vet, efter Facebook-uppdatering, den mest sydliga staden i varlden. Vart mal har var att vandra i varldens mest sydliga nationalpark - Tierra Del Fuego. Och som ni ser nedtill, det fick vi! 

Ushuaia som stad var inget att hanga i julgranen. Men nagon julgran har vi inte heller detta ar, sa det brydde vi oss inte sa mycket om!
Vi hade inte gjort alltfor mycket planer innan  vi akte, men att vi ville till El Calafate och El Chalten var givet. Sa efter flyg (igen), samt en bussresa tradde vi in i El Chalten. Dar besteg vi Mount Fitz Roy. Hogsta toppen i sodra Argentina, 3405 m. . Vackert, men ack sa jobbigt!
           
 
El Calafate var en makta besvikelse, varfor vi bestamde oss for att aka direkt till Salta i norra Argentina. Har var kulturen helt annan, inte konstigt med tanke pa att detta ar en storstad och vi endast spenderat tid i naturen. Staden var fin pa sina platser, men jaklar vad mycket folk. Och folket lever verkligen for kvallarna pa gatorna! Underbart!

Argentina har ju, som sakert nagra av er vet, en fin druva i Malbec, som vi sjalvklart inte kunde motsta att dricka pa vingardar i Cafayate. For 15 pesos fick vi testa tre olika viner, samt en guidning av vingarden, jajamen!

Nastkommande dag tog vi oss an mer norrut for att se Cerro de los siete colores. Oversatt for att forsta vad det ar :)


 
For att det inte skall bli for overvaldigande for er satter vi stopp har. Vi ar just nu i Sucre i Bolivia, sa vid nasta inlagg kommer ni fa lasa om vilda-vasternridning, roda, gula, vita, blaa, grona sjoar samt mangder av salt!!! 


Inte ny frisyr, det blaste mycket!
 
 Men hall till godo for nu, sa ska vi ata treratters vegetarisk lunch for 20 kronor.
 
Besos!

Kommentarer:

1 Camen lilla:

Jisus här håret växt.....!

2 Far Schultz:

ä= alt123
å= alt134
ö= alt148

3 Far igen:

sorry: ä=alt132 inte 123!

4 johan:

sicket skägg! gillar det! :)

Kommentera här: